Соболєв: У проекті Держбюджету-2012 є стаття, що скасовує всі пільги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соболєв: У проекті Держбюджету-2012 є стаття, що скасовує всі пільги

Казна та Політика
325
Прем'єр-міністр опозиційного уряду, член фракції БЮТ-Батьківщина Сергій Соболєв заявив, що в проекті держбюджету на 2012 році передбачена стаття, в якій скасовуються всі пільги, а механізм їх встановлення передається Кабінету міністру.
Про це повідомляє РБК-Україна.
"Пан (Петро) Мельник, який виступав від фракції Партії регіонів, вніс до проекту бюджету статтю, в якій він пропонує скасувати всі пільги, які, геніальна ідея Міністерства фінансів, буде встановлювати Кабінет міністрів", - сказав Соболєв, додавши, що фракція БЮТ-Батьківщина за прийняття цього документа голосувати не буде.
Також парламентарій підкреслив, що всупереч бюджетному кодексу в проекті закону про державний бюджет запропоновано включити до доходів загального фонду платежі, які мають цільову спрямованість. За словами Соболєва, "такої практики в Україні поки не було і вона не повинна з'являтися".
Він підкреслив, що проект бюджету був підготовлений урядом і зокрема Мінфіном без прогнозу Національного банку щодо грошово-кредитної політики.
Соболєв нагадав, що цей документ мав бути підготовлений Мінфіном ще до 15 вересня поточного року, але не маючи такого документа, Мінфін спрогнозував в бюджеті на 2012 р. курс долара на рівні 8,1 грн.
Нагадаємо, сьогодні, 20 жовтня, Верховна Рада в першому читанні прийняла проект державного бюджету України на 2012 рік.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас