S&P знизило рейтинг Словенії з АА до АА- на побоюваннях щодо бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило рейтинг Словенії з АА до АА- на побоюваннях щодо бюджету

Казна та Політика
60
Аналітики міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's знизили суверенний рейтинг Словенії з "АА" до "АА-", наслідуючи приклад своїх колег з Moody's Investors і Fitch Ratings, повідомило агентство Bloomberg.
Прогноз зміни рейтингу - "стабільний".
"Зниження рейтингу відображає нашу думку, що бюджетні позиції Словенії погіршилися з початку кризи в 2008 році, а уряд поки так і не представив стратегії бюджетної консолідації, яка б викликала довіру, - йдеться в заяві аналітиків S&P. - Прийдешні вибори (вибори до парламенту призначені на 4 грудня - ІФ) нададуть новому уряду можливість запобігти подальшому поглибленню ситуації і провести структурні реформи".
Поточний довгостроковий рейтинг був присвоєний Словенії в 2007 році. Рейтинг "АА-" є четвертим за шкалою S&P, такий самий рейтинг присвоєний, наприклад, Чехії.
Moody's і Fitch знизили рейтинги Словенії у вересні після того, як уряд прем'єр-міністра Борута Пахора подав у відставку слідом за отриманням вотуму недовіри від парламенту.
Серед причин для зниження рейтингів тоді називалися політична нестабільність, слабка банківська галузь і погіршення макроекономічних перспектив.
З початку року зі зниженням рейтингів (у деяких випадках неодноразовим) вже зіткнулися Італія, Іспанія, Португалія, Ірландія, Кіпр і Греція.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас