Рада не буде сьогодні чіпати пільги афганців і чорнобильців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада не буде сьогодні чіпати пільги афганців і чорнобильців

Казна та Політика
246
Верховна рада зняла з розгляду на засіданні у четвер законопроект про державні гарантії виконання рішень суду, який також уповноважує Кабінет міністрів встановлювати порядок компенсації пільговикам. Відповідне оголошення зробив голова парламенту Володимир Литвин.
"Я офіційно підтверджую те... що сьогодні не буде розглядатися, і ми знімаємо з розгляду проект закону", - сказав він.
Спікер зазначив, що Кабмін разом з громадськими організаціями повинні ще раз узгодити меморандум, що стосується даного законопроекту.
Як повідомлялося, вранці в середу близько 200 представників Федерації профспілок, а також чорнобильців мітингували біля будівлі Верховної ради з вимогою не допустити скорочення пільг. 20 вересня більше 3 тисячі протестувальників пікетували будівлю Ради, вимагаючи не схвалювати в цілому законопроект.
1 жовтня віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що Кабмін відмовився від наміру встановлювати порядок і розмір компенсацій пільговикам. Раніше Кабмін і громадські організації воїнів-афганців та чорнобильців домовилися створити консультаційні поради щодо врегулювання питань соціального захисту цих категорій громадян.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас