Франції та Німеччині не вдається домовитися про порятунок єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франції та Німеччині не вдається домовитися про порятунок єврозони

Валюта
1177
Переговори про план виходу єврозони з кризи зайшли в глухий кут через розбіжності між Францією і Німеччиною в тому, як збільшити фонд порятунку єврозони, заявив президент Франції Ніколя Саркозі.
Він зазначив, що суперечка затримує переговори, і вилетів увечері у Франкфурт-на-Майні, щоб особисто переговорити з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і спробувати вийти з глухого кута напередодні самміту європейських лідерів у неділю. Лідери двох країн завершили зустріч без будь-яких коментарів журналістам.
На питання про те, чи зрушила справу з мертвої точки, Жан-Клод Юнкер, голова Єврогрупи, присутній на вечірньому засіданні, відповів: "Ми як і раніше чекаємо на зустрічі в суботу, неділю".
Франція вважає, що найкращий спосіб наділити Європейський фонд фінансової стабільності (EFSF) грошовим "плечем" - це перетворити його на банк, щоб він міг отримувати фінансування від Європейського Центробанку (ЄЦБ). ЄЦБ і Німеччина виступають проти.
Раніше британська газета The Guardian опублікувала статтю про те, що лідери ЄС домовилися збільшити EFSF до 2 трлн євро з нинішніх 440 млрд, однак у середу вдень європейські чиновники спростували це повідомлення, заявивши, що жодної домовленості досягнуто не було.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас