Японія збільшить на 25% розмір фонду для допомоги компаніям у зв'язку зі зміцненням ієни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія збільшить на 25% розмір фонду для допомоги компаніям у зв'язку зі зміцненням ієни

Валюта
126
Японія збільшить розмір фонду, призначеного для того, щоб допомогти компаніям впоратися зі зміцненням ієни, на 25% - до 10 трлн ієн ($130 млрд), повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на документ, підготовлений правлячою партією країни - демократичною.
В даний час розмір фонду, яким управляє Японський банк міжнародного співробітництва (Japan Bank for International Cooperation, JBIC), становить 8 трлн ієн. Його кошти використовуються для підтримки японських експортерів, а також для стимулювання угод зі злиття і поглинання.
Уряд Японії, ймовірно, схвалить план збільшення фонду на засіданні в п'ятницю.
Підйом курсу ієни до долара США до рекордних 75,95 ієни 19 серпня змусив японський уряд застосувати двосторонній підхід до валютної політики.
Країна продовжує говорити про можливість проведення валютних інтервенцій, при цьому наголошує й на позитивних моментах зміцнення ієни, наприклад, зниження вартості імпорту, що дуже важливо для Японії, потреби якої в енергоносіях на 80% задовольняються за рахунок імпорту.
Курс ієни до долара США зріс у четвер на 0,1% - до 76,76 ієни. З початку цього року японська валюта подорожчала до долара на 5,8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас