Берлусконі обрав нового главу Центробанку Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлусконі обрав нового главу Центробанку Італії

Казна та Політика
148
Прем'єр-міністр Сильвіо Берлусконі обрав кандидатуру нового глави Центробанку країни, повідомляє France Presse з посиланням на газету The Financial Times. За даними видання, на цю посаду висунутий член правління Європейського центрального банку (ЄЦБ) Лоренцо Біні Смаги.
Офіційно кандидатуру Лоренцо Біні Смаги прем'єр-міністр внесе на розгляд правління Центробанку в четвер, 20 жовтня. До цього моменту прес-служба Берлусконі, з якою зв'язалося France Presse, коментувати повідомлення про кандидатуру нового глави ЦБ відмовилася. Правління ЦБ Італії має право висловити свої заперечення з приводу кандидатури, запропонованої прем'єр-міністром, проте не володіє правом вето.
Пост глави Центробанку Італії звільнився влітку 2011 року, коли Маріо Драги, який обіймав його, став головою ЄЦБ. Банк Італії Драги очолював з 2006 року.
Вибір наступника Драги, за даними The Financial Times, спровокував черговий конфлікт всередині владної коаліції в Італії. Ім'я Лоренцо Біні Смаги, відзначає видання, не згадувалося в списку найбільш вірогідних кандидатів на пост глави ЦБ Італії. Повідомлялося, що Берлусконі підтримує висунення на цю посаду Фабріціо Саккоманні - заступника голови ЦБ Італії. Міністр фінансів Італії Джуліо Тремонті і ряд інших членів кабінету міністрів, в свою чергу, підтримували Вітторіо Грілло - главу казначейства.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас