Грецький парламент попередньо схвалив нові скорочення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грецький парламент попередньо схвалив нові скорочення

Казна та Політика
251
Грецький парламент попередньо схвалив нові жорсткі заходи зі скорочення витрат в обмін на черговий транш ЄС і МВФ, повідомляє ВВС.
Всі 154 депутати владної лівоцентристської партії "Пасок" підтримали скорочення зарплат і пенсій і звільнення десятків тисяч держслужбовців.
Голосування з пакету жорстких заходів економії спровокувало масові акції протесту, які відбулись в середу в багатьох містах Греції. В Афінах на центральній площі зібралося більше 70 тисяч чоловік.
Закон набуде чинності, якщо його підтримають у остаточному голосуванні, яке відбудеться в четвер. Одночасно з цим в країні, як очікується, відбудуться нові, більш масові демонстрації.
Нагадаємо, нещодавно в Афінах завершилася місія трійки міжнародних кредиторів (ЄС, МВФ і Європейський центральний банк), які за підсумками інспекції повинні винести рішення з питання виділення Греції чергового траншу кредиту (останнього в рамках першого екстреного пакета допомоги в 110 млрд євро) розміром 8 млрд євро. При цьому самі греки, незважаючи на всі заяви влади, зовсім не жадають отримати черговий транш кредиту в рамках допомоги ЄС. Неодноразово противники заходів економії, на яку змушений йти уряд Греції заради грошей ЄС, перекривали доступ до будівлі Міністерства фінансів країни, де повинні були відбуватись консультації трійки кредиторів і грецької влади.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас