Португалія проведе загальний страйк 24 листопада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португалія проведе загальний страйк 24 листопада

Казна та Політика
186
Найбільша профспілка Португалії CGTP повідомила про проведення загального страйку 24 листопада проти жорстких економічних заходів уряду, спрямованих на скорочення бюджетного дефіциту.
Профспілка вирішила провести страйк після того, як правоцентристський уряд країни оприлюднив проект бюджету на 2012 рік на цьому тижні, що включає скасування святкових бонусів для держслужбовців терміном на два роки.
"На даній стадії, нам здається, збіднення країни, рівень рецесії, безробіття і несправедливості виправдовують страйк", - сказав Мануель Карвальо да Сільва, президент CGTP. "Ми повинні рішуче боротися і робити все необхідне", - додав він.
Страйк пройде в той же день, що і минулого року. Протести і страйки в Португалії поки залишаються досить стриманими, проте посилення економічних заходів, яке, ймовірно, зіштовхне країну в глибоку рецесію в наступному році, може змінити стан справ.
Євросоюз і Міжнародний валютний фонд домовилися виділити Португалії 78 млрд євро за умови, що уряд проведе низку заходів, у тому числі збільшення податків і скорочення держвидатків, для врегулювання плачевного фінансового стану країни.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас