Лукашенко чекає на падіння курсу долара на БВФБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко чекає на падіння курсу долара на БВФБ

Валюта
545
Президент Білорусі Олександр Лукашенко чекає на падіння курсу долара після об'єднання 20 жовтня 2011 основної та додаткової сесій на Білоруській валютно-фондовій біржі (БВФБ). Про це він заявив на нараді з питань вилучення та надання земельних ділянок з сільськогосподарських земель, повідомляє прес-служба глави держави.
"Майте на увазі, що курс долара таким (близько 9 тис. білоруських рублів за 1 долар. - прим. "Прайм") не буде. Зараз зведемо обидві сесії в одну буквально днями, і курс долара цей звалиться. Якщо вже відверто говорити, ми високий курс долара і підтримували, не втручаючись, десь акуратно діючи", - заявив Лукашенко.
"Я ж бачу, хто робить заявки на ці долари, на іноземну валюту. Це в основному так звані індивідуальні підприємці й ті, хто ввозить імпорт некритичного порядку. Ну так чому їм долар дешевий продавати? Але головне, це те, що підприємства зараз не продають валюту, вони чекають на єдиний курс, який він складеться. І коли виллється на ринок ця вся готівка, доларова і євро, яку ми віддаємо зараз на закупівлю газу і так далі, то пропозиції з долара будуть дуже високими, - зазначив Лукашенко. - І коли буде один курс, підприємство 30% обов'язково продає, - за цією ціною продав, за цією ж ціною можна і купити валюту, - цілком буде інший курс".
"Тому це теж треба мати на увазі, а не пристосовуватися до курсу, який сьогодні 8 або 9 тисяч", - попередив президент.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас