Moody's знизило рейтинг Іспанії на два ступені - до рівня "А1" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's знизило рейтинг Іспанії на два ступені - до рівня "А1"

Казна та Політика
334
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило суверенний кредитний рейтинг Іспанії на два ступені - до рівня "А1" з "Аа2", прогноз - "негативний", говориться в релізі агентства.
Рейтингова дія заброньована по закінченні перегляду рейтингу країни, про який агентство оголосило 29 липня. Відзначено, що зниження обумовлене чутливістю Іспанії до стресів на фінансових ринках, помірними перспективами зростання економіки країни і пов'язаними з цим проблемами в досягненні планів з консолідації бюджету.
Експерти Moody's підкреслюють, що труднощі із кредитуванням економіки, що виникають в Іспанії на тлі розвитку боргової кризи в єврозоні, збережуться, навіть якщо владі регіону вдасться нормалізувати боргові ринки в короткостроковому періоді. "Moody's вважає, що суверенний рейтинг Іспанії краще відображає категорію "А", а не "Аа" у зв'язку з ризиками погіршення (кредитоспроможності) від подальших (ринкових) шоків і внутрішніх коливань (макроекономічних показників)", - йдеться в релізі.
Коментуючи "негативний" прогноз із суверенного рейтингу Іспанії, агентство відзначає, що він відображає перспективи зростання ВВП країни. "Moody's зберігає "негативний" прогноз із рейтингу Іспанії - це відображає ризики уповільнення (економічного зростання країни) через можливе посилення кризи в зоні євро", - пояснюють фахівці.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас