Меркель сподівається, що підсумком саміту ЄС 23 жовтня може стати "робочий план" щодо Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель сподівається, що підсумком саміту ЄС 23 жовтня може стати "робочий план" щодо Греції

Казна та Політика
146
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель сподівається, що європейські лідери зможуть виробити "робочий план" щодо Греції на майбутньому саміті 23 жовтня 2011 р. Одним з пунктів цієї програми може стати питання про розміщення в Афінах постійної місії інспекторів "трійки", до завдань якої входитиме контроль за виконанням Грецією взятих на себе зобов'язань щодо скорочення дефіциту бюджету. Про це повідомив сьогодні один з представників німецького уряду, обізнаний про плани Меркель, передає Reuters.
Лідери єврозони зустрінуться пізніше на цьому тижні, щоб обговорити деталі програми допомоги Греції на тлі боргової кризи. Той факт, що деякі країни, наприклад Німеччина і Нідерланди, не задоволені прогресом у реалізації програми зі скорочення дефіциту бюджету Греції, не є секретом. На цьому фоні в Європі все частіше звучать заклики до посилення контролю за діями грецької влади.
За словами Меркель, у ситуації, коли криза може перекинутися на інші країни регіону, важливо упевнитися в тому, що кошти Європейського фонду фінансової стабільності EFSF витрачаються ефективно. При цьому Меркель заявила, що EFSF не повинен забезпечуватися гарантіями з боку Європейського центрального банку (ЄЦБ). Пропозиція про надання EFSF гарантій Європейського центробанку раніше піддавалася критиці з боку самих представників ЄЦБ.
Раніше міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле повідомив, що європейські уряди вироблять п'ятиступінчасту стратегію з подолання боргової кризи в Греції. Вона буде включати заходи з рекапіталізації банків та пропозиції щодо списання значної частини суверенних боргів Греції приватними інвесторами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас