Голови сільрад виступили за введення ринку землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голови сільрад виступили за введення ринку землі

Аграрний ринок
149
Голови сільрад з різних регіонів України вимагають від парламенту завершення земельної реформи та запровадження ринку землі. Про це на прес-конференції в інформагентстві "Українські новини" заявили голови сільських і селищних рад.
Так, за словами сільського голови села Липини Луцького району Волинської області, голови Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Богдана Гусака, земельну реформу треба невідкладно завершити, а людям дати право, яке їм гарантовано Конституцією. "Це нонсенс, коли людина має землю і не має права нею розпоряджатися", - зазначив він.
Гусак також підкреслив, що ринок землі сьогодні існує, але він в тіні, тому ніхто нікому не платить, а гроші "крутяться" поза державою і місцевими громадами.
У свою чергу голова сільради села Сад Сумського району Сумської області Надія Масалітіна зазначила: закон "Про ринок земель" - це не обов'язково продаж землі. "Цей закон дає можливість селянинові, у якого є пай у сільській місцевості, скористатися правом дарування, застави земельної ділянки тощо. Селянин повинен вирішувати сам, як йому розпоряджатися землею", - переконана голова.
Крім того, вона спрогнозувала позитивний ефект від запровадження ринку землі для сільської інфраструктури. "На сьогоднішній день майже всі сільські ради є дотаційними. Щоб ми розвивали свою інфраструктуру, ми повинні мати кошти. Ці кошти повинні надходити від оренди землі", - підкреслила Масалітіна.
З нею погодився голова сільради села Петропавлівська Борщагівка Києво-Святошинського району Олексій Кодебській. "Ми вже запізнилися з прийняттям такого закону років на 15. Ринок землі дозволить значно наповнити бюджет сільських рад, і надалі використовувати ці гроші для потреб громади, розвивати населені пункти, будувати дитячі установи, стадіони і т. д.", - вважає він.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас