Moody's може переглянути кредитний рейтинг Франції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's може переглянути кредитний рейтинг Франції

Казна та Політика
305
Міжнародне рейтингове агентство Moody's може переглянути кредитний рейтинг Франції, який зараз залишається на найвищому рівні AAA, якщо уряд країни не досягне успіху в проведенні фінансових та економічних реформ. Про це йдеться у річному звіті агентства, присвяченому французькій економіці.
У документі наголошується, що фінансова стійкість Франції помітно ослабла, як і в інших країн єврозони, які відчувають на собі наслідки економічної кризи. Все це призвело до погіршення боргових параметрів Франції.
У серпні 2011 р. три найбільших рейтингових агентства - Standard & Poor's, Moody's і Fitch - підтвердили найвищий рейтинг Французької Республіки на рівні АAA зі стабільним прогнозом.
Франція є другою економікою країн зони євро, а французькі банки залишаються головними власниками боргових облігацій Греції, яка опинилася на порозі дефолту через нездатність нести зобов'язання із заборгованості свого уряду. У зв'язку з цим інвестори відчувають побоювання за ситуацію у французькій економіці.
На початку жовтня 2011 Moody's попередило про те, що країни єврозони можуть зіткнутися з віяловими зниженнями рейтингів на тлі посилення боргової кризи Європи. Однак тоді в повідомленні агентства була обмовка, яка вказує на те, що країни, які мають найвищий рейтинг ААА, не мають "негативного тиску" на цей показник і можуть не побоюватися його перегляду.
Крім того, 5 жовтня Moody's знизило довгостроковий рейтинг державних облігацій Італії з рівня Аа2 до А2, а через кілька днів помістило довгострокові рейтинги Бельгії в список на перегляд з можливим пониженням.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас