У США пройшли масові демонстрації проти політики влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США пройшли масові демонстрації проти політики влади

Казна та Політика
458
Масові демонстрації проти політики влади під загальною назвою "Зайняти Уолл-Стріт" пройшли в Нью-Йорку і в ряді найбільших мегаполісів США, в результаті чого були заарештовані десятки людей.
У Денвері, Сіетлі, Сан-Дієго та Нью-Йорку демонстрації мали мирний характер, повідомлення про сутички були одиничними. Тим не менш, людей на демонстрації вийшло так багато, що поліцейські насилу могли утримати в кордонах натовпи людей або змусити демонстрантів залишити окуповані ними міські парки і сквери. Кілька десятків людей було заарештовано. Їх звинувачують у порушенні громадського порядку та опорі при затриманні, передає РІА Новини.
За даними поліції, затримання більшості демонстрантів ґрунтувалося на тому, що вони заважають руху транспорту і виказують непокору владі після попереджень залишити міську територію, яку вони заполонили.
Так, на головній площі в Сан-Дієго протестувальники сформували сидячі колони і відмовлялися залишати мітинг, скандуючи "Залишаємося сидіти!"
За аналогічних обставин у Денвері були арештовані 24 людини, а при розгоні демонстрації в Нью-Йорку, очевидець зняв на відеокамеру, як поліцейські застосовують кийки.
Протести в Нью-Йорку почалися 17 вересня, учасники акції під назвою "Зайняти Уолл-Стріт" влаштували наметовий табір поруч з будівлею Нью-Йоркської фондової біржі і досі проводять демонстрації. Учасники виступають проти політики влади і фінансових інститутів, називаючи її "фінансовим тероризмом".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас