ЄЦБ переклав відповідальність за боротьбу з кризою на лідерів ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ переклав відповідальність за боротьбу з кризою на лідерів ЄС

Казна та Політика
119
Голова Європейського Центробанку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше переклав відповідальність за розв'язання кризи в єврозоні на лідерів блоку, додавши, що Центробанк зробив "усе можливе", незважаючи на те що аналітики не виключають зниження відсоткових ставок ЄЦБ до кінця року.
Тріше, який поступиться постом глави ЄЦБ італійцю Маріо Драги в кінці місяця, вважає, що банк повинен сконцентруватися на боротьбі з інфляцією, хоча Центробанк Англії і Федрезерв США продовжили пом'якшення монетарної політики для посилення зростання економік.
Однак деякі аналітики вважають, що з приходом Драги наступного місяця все може змінитися і роль ЄЦБ у боротьбі з борговою кризою регіону цілком може виявитися значимою.
"ЄЦБ зробив усе, що міг у відповідності до своїх обов'язків у виняткових ситуаціях", - сказав Тріше в інтерв'ю газеті The Financial Times. "Основною опорою, звичайно, залишаються уряди", - додав він.
Член керівної ради ЄЦБ і голова Банку Фінляндії Ерккі Ліїканен також підтримав погляди Тріше, особливо відзначивши, що Центробанк не буде нескінченно проводити скупку облігацій країн з великою заборгованістю. Програма скупки облігацій є одним з основних інструментів ЄЦБ в боротьбі з борговою кризою, яка допомагає зменшувати вартість запозичень для держав єврозони. "ЄЦБ вказав на те, що це тимчасова міра", - сказав Ліїканен, відповідаючи на питання про програму скупки держоблігацій.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас