Влада Німеччини готується до нових облава на податкових ухильників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Німеччини готується до нових облава на податкових ухильників

Казна та Політика
258
Німецька влада збирається почати чергові облави на податкових ухильників, які намагалися приховати свої внески в Люксембурзі. Для цього буде використаний диск з даними близько 3 тис. клієнтів дочірнього банку великого холдингу HSBC в Люксембурзі, який купила влада федеральної землі Північний Рейн - Вестфалія, пише Spiegel. Крім того, на диску може бути інформація про приватних клієнтів і фірм, які ховали кошти в Дюссельдорфському банку Traditionsbank HSBC Trinkaus, який з 1992 року входить в холдинг HSBC.
Влада Північного Рейну - Вестфалії купила диск ще в 2010 році і заплатила за нього близько 4 млн євро. При цьому, повернувши не виплачені податки, держава може отримати сотні мільйонів євро. Весь цей час дані про німецьких неплатників оброблялися податковою поліцією в Вупперталі (Wuppertal) та відділом прокуратури з економічних злочинів в Бохумі (Bochum).
Прес-секретар Міністерства фінансів Німеччини Зільке Брунс (Silke Bruns) заявила на прес-конференції 14 жовтня, що покупка диска була схвалена федеральним урядом. Дані з нього будуть передані тепер всім федеральним землям, повідомляє агентство France Press.
The Financial Times Deutschland зазначає, що нові справи проти податкових ухильників вдарять також по репутації Люксембургу як "податкового оазису". Країна досі суворо дотримувалася політики банківської таємниці і привертала вкладників з сусідніх країн низькими податковими ставками. У Німеччині очікують, що після викриття клієнтів люксембурзького банку ця країна, як раніше Швейцарія, підпише угоду з Німеччиною з ухильників.
Нагадаємо, що 10 серпня 2011 р. Німеччина та Швейцарія підписали документ, згідно з яким гроші німецьких вкладників, виведені в швейцарські банки, будуть обкладені податком заднім числом. Скандал між Швейцарією і ФРН розгорівся ще на початку 2010 року, коли фіскальні органи ФРН отримали із анонімних джерел інсайдерську інформацію про відкриті в швейцарських банках рахунки німецьких податкових ухильників.
У лютому 2008 року уряд Німеччини почав масштабне розслідування щодо податкових ухильників, викупивши у колишнього співробітника банку LGT, що належить княжій сім'ї Ліхтенштейну, Генріха Кібера (Heinrich Kieber) інформацію про рахунки іноземних клієнтів фінансової організації. Прокуратура Бохума відкрила тоді сотні справ, багато ухильники самі з'явилися з повинною. Конфлікт між Німеччиною і Ліхтенштейном закінчився підписанням угоди про обмін банківською інформацією у вересні 2009 року.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас