Україна і США обговорили питання реформування "Нафтогазу України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і США обговорили питання реформування "Нафтогазу України"

Енергетика
215
Україна і США обговорили питання реформування "Нафтогазу України", повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості за підсумками третього засідання українсько-американської робочої групи з питань енергетичної безпеки.
Зустріч відбулась 14 жовтня 2011 р. в Києві під головуванням міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка і спеціального посланника з енергетичних питань в Євразії Держдепартаменту США Річарда Морнінгстара. "Сторони обговорили питання інвестиційного клімату, субсидій та тарифів в енергетичному секторі України, модернізацію інфраструктури, зокрема газотранспортної системи України, а також структури регуляторних органів. Крім того, учасники засідання обговорили питання реформування НАК "Нафтогаз України", відносини з партнерами (угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом, включаючи створення зони вільної торгівлі), стан та перспективи співпраці з американськими компаніями в енергетичній сфері", - йдеться в повідомленні. Сторони порушили тему обміну інформацією щодо виконання меморандуму про взаєморозуміння щодо ресурсів газу з нетрадиційних джерел.
Бойко запросив Морнінгстара до участі в проекті "Український політичний діалог: природний газ та енергетичне майбутнє України" та підсумкової конференції, яка відбудеться в кінці 2011 р. Міністр висловив зацікавленість української сторони в розвитку співпраці з США в ядерному секторі, включаючи підвищення безпеки АЕС, продовження термінів експлуатації реакторів, співробітництво з питань кваліфікації і постачань ядерного палива, а також створення потужностей для зберігання відпрацьованого палива і продовження реалізації проектів міжнародної програми США з ядерної безпеки.
Морнінгстар запевнив, що США зацікавлені в розвитку співпраці з Україною. "Ми переконані, що енергетична незалежність України дуже важлива і хочемо продовжувати співпрацю в цьому напрямі", - сказав спеціальний посланник з енергетичних питань.
14 лютого 2011 р. у Вашингтоні відбулось друге засідання українсько-американської робочої групи з питань енергетичної безпеки. 15 лютого 2011 р. у Вашингтоні Бойко і Морнінгстар підписали меморандум про взаєморозуміння між урядом України і урядом США щодо ресурсів газу з нетрадиційних джерел.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас