Країни, що розвиваються, можуть збільшити капітал МВФ для допомоги єврозоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни, що розвиваються, можуть збільшити капітал МВФ для допомоги єврозоні

Казна та Політика
165
Країни, що розвиваються, обговорюють можливість внесення найближчим часом коштів до капіталу Міжнародного валютного фонду (МВФ) з метою посилення його ролі в боротьбі проти боргової кризи в єврозоні, повідомляє Financial Times.
Зокрема, інтерес до цього плану проявляють Китай і Бразилія.
Поряд з переговорами всередині ЄС про масштабні заходи з боротьби з кризою, кроки зі збільшення капіталу МВФ повинні дати можливість "групі двадцяти" зробити на саміті на початку листопада заяви, покликані відновити довіру на світовому фінансовому ринку.
За даними газети, обговорюється або можливість інвестування коштів у спеціальну компанію (SPV), керовану МВФ, або ж фінансування Фонду безпосередньо за рахунок купівлі спеціальних облігацій.
Хоча деталі операції поки не опрацьовані, отримані в результаті неї кошти можуть бути використані для запобігання поширенню грецької кризи на Італію та Іспанію, рекапіталізації європейських банків. Про яку суму вкладень йде мова, також поки не визначено, однак мова може йти про сотні мільярдів доларів.
Використання механізмів МВФ дало б можливість великим країнам, що розвиваються, допомогти у вирішенні європейської боргової кризи, не піддаючи при цьому себе ризикам, що виникають, наприклад, при купівлі ними облігацій окремих європейських країн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас