Берлусконі стане об'єктом голосування за вотумом довіри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлусконі стане об'єктом голосування за вотумом довіри

Казна та Політика
154
Парламент Італії проведе сьогодні 14 жовтня 2011 р. голосування з питання довіри прем'єр-міністру Сильвіо Берлусконі, передає Reuters. Таке питання довгий час назрівало через численних скандалів навколо імені прем'єра, економічного застою в країні і постійного невдоволення фінансових ринків політикою влади.
Берлусконі був змушений погодитися на подібне голосування, після того, як його правоцентристський уряд не зміг затвердити бюджет, тому що частина парламентаріїв не з'явилася на сесію. В цілому, в лавах правлячої партії "Народ свободи" спостерігається внутрішній конфлікт міністрів, багато з яких звинувачують С.Берлусконі в тому, що його скандальне особисте життя і бездіяльність в управлінні країною шкодять репутації Італії.
На думку аналітиків, якщо прем'єр отримає вотум довіри, то все одно початок нової кризи всередині країни буде лише питанням часу, тому, ймовірно, навесні 2012 р. в країні пройдуть позачергові парламентські вибори.
Сам С.Берлусконі заявляє, що "якщо в результаті голосування уряд впаде, це буде перемогою для тих, хто бажає Італії краху".
Однак багато експертів стверджують протилежне, звинувачуючи прем'єра і правлячу партію "Народ свободи" в нездатності подолати кризу влади, або оголосивши про проведення дострокових виборів, або сформувавши тимчасовий експертний уряд. Крім того, частина аналітиків схильна вважати, що, незважаючи на запевнення прем'єра, в Італії вже почалася рецесія, в результаті чого країні не вдасться продемонструвати зростання до 2012 р. і досягти запланованих податково-бюджетних показників.
Нагадаємо, за останній місяць три найбільші рейтингові агентства - Standard & Poors, Moody's і Fitch Ratings - знизили суверенний кредитний рейтинг Італії з негативним прогнозом, підкреслюючи слабкості фіскальної системи, велику ймовірність подальшого посилення негативних ефектів через боргову кризу і внутрішньополітичні розбіжності.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас