Deutsche Bank знадобиться 9 млрд євро, щоб пройти нові стрес-тести — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank знадобиться 9 млрд євро, щоб пройти нові стрес-тести

Казна та Політика
203
Deutsche Bank потрібно 9 млрд євро (12,4 млрд доларів) додаткового капіталу, якщо нові стрес-тести Євросоюзу зажадають від банків 9-відсоткового коефіцієнта капіталу першого рівня. Про це в четвер заявили два джерела, знайомих із ситуацією.
Банк пройде нову перевірку Європейської банківської організації (EBA), якщо вона вимагатиме 7-відсоткового коефіцієнта капіталу першого рівня, додали джерела.
Deutsche Bank відмовився коментувати цю інформацію, але окремими заявами глава банку Йозеф Акерманн дав зрозуміти, що банк зробить все можливе, щоб уникнути примусової рекапіталізації.
Як повідомлялося, EBA має намір зажадати від банків більш значних капіталів, ніж було потрібно раніше, щоб вони були в змозі пережити списання із суверенних боргів і погіршення економічної ситуації.
Акерманн заявив, що в його банку достатньо власних коштів, щоб впоратися з кризою, і додав, що списання із суверенних облігацій разом з вимогою підвищити капітали банків можуть викликати кредитну кризу в реальній економіці.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас