Банкам Європи запропонували наростити резерви для порятунку від кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкам Європи запропонували наростити резерви для порятунку від кризи

Казна та Політика
233
Європейським банкам слід залучити близько 200 млрд євро капіталу для поповнення резервів на випадок кризи. Таку пропозицію зробило Європейське бюро банківського нагляду (EBA), повідомляє BBC News.
EBA хоче збільшити показники достатності капіталу у банків до 9-10%. Базельські угоди зобов'язують банки мати капітал у 8% від активів, але по факту багато кредитних установ цієї норми не дотримуються. В умовах кризи це може призвести до масових банкрутств.
Водночас банкам буде досить складно залучити такий обсяг коштів, тому не виключене втручання держав і ЦБ щодо забезпечення фінансових організацій капіталом.
Європейські банки, в тому числі німецькі і французькі, тримають в портфелі великий обсяг активів, пов'язаних з країнами Європи, які найбільш гостро переживають боргову кризу, - Грецією, Італією, Іспанією, Ірландією та Португалією. У результаті надійність цих активів опиняється під серйозним сумнівом.
У липні 2011 року Європейський Центробанк підбив підсумки стрес-тестів банків континенту. З'ясувалося, що вісім кредитних організацій в Європі не пройшли перевірку регулятора. При цьому стрес-тести критикувалися за те, що були занадто "м'якими".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас