Деніел Расселл: Росія вступить до СОТ до кінця 2011 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Деніел Расселл: Росія вступить до СОТ до кінця 2011 року

Казна та Політика
260
США вважають реальним вступ Росії до Світової організації торгівлі (СОТ) до кінця нинішнього року. Про це в середу заявив заступник помічника держсекретаря у справах Європи і Євразії Деніел Расселл.
За підсумками чергового раунду російсько-грузинських консультацій щодо вступу Росії до СОТ, які проходили минулого тижня в Швейцарії, офіційний Тбілісі заявив, що вони завершилися безрезультатно.
На питання, чи вважає адміністрація США можливим завершити процес вступу Росії до СОТ до кінця цього року, Расселл відповів ствердно. "Так, це все ще реально, це залишається нашою метою", - сказав дипломат. Тим не менш, він ясно дав зрозуміти, що Росія і Грузія повинні самі врегулювати між собою наявні розбіжності, пов'язані із СОТ. "Наша позиція гранично ясна: ми підтримуємо посередницькі зусилля Швейцарії, спрямовані на те, щоб Росія і Грузія знайшли взаємоприйнятні для себе рішення, - підкреслив Расселл. - З цього ми і виходимо".
Заступник помічника держсекретаря зміг сказати, коли конгрес США може проголосувати на підтримку законопроекту, що поширює на Росію постійний статус нормального торговельного партнера Америки і виводить її з-під дії горезвісної поправки Джексона-Веніка, передає ИТАР-ТАСС.
11 жовтня Володимир Путін підтвердив бажання Росії стати членом СОТ. "Ми хочемо вступити до Світової організації торгівлі, ми ставимо перед собою таке завдання і мету, вважаємо, що це в цілому позитивно позначиться на російській економіці", - сказав глава уряду, додавши, що членство в СОТ підвищить рівень довіри до російської економіки, до її адміністративних і правових процедур.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас