ФРС: Економіка США схильна до значних ризиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС: Економіка США схильна до значних ризиків

Казна та Політика
501
Економічному зростанню США загрожують значні ризики, а процес відновлення економіки в даний час більш сприйнятливий до негативних шокових ситуацій у зв'язку з уповільненням економічної активності, випливає з протоколів розширеного дводенного засідання Комітету з відкритих ринків Федеральної резервної системи (ФРС) США 20-21 вересня.
Серед ризиків регулятор відзначив імовірність більш значної, ніж очікувалося раніше, середньострокової бюджетної консолідації, і ризик негативного впливу з боку Європи в разі значного погіршення фінансової ситуації в регіоні.
Учасники під час засідання відзначили "значну невизначеність" щодо перспектив поступового прискорення економічного зростання США.
На цьому тлі, в рамках підтримки економіки, ФРС США на засіданні у вересні прийняла рішення про початок чергового етапу стимулювання національної економіки - шляхом продажу короткострокових боргових паперів (US Treasuries) на 400 млрд доларів до кінця червня 2012 року і купівлі на виручені кошти паперів з терміном погашення через 6-30 років ("Операція Твіст").
Фінрегулятор в рамках нової програми планує продати боргові цінні папери з терміном погашення через три роки або менше. Регулятор очікує, що даний крок призведе до зниження довгострокових відсоткових ставок і допоможе зробити фінансові умови більш м'якими.
При цьому, як наголошується в протоколах вересневого засідання, два члени ФРС, імена яких не розкриваються, виступали за більш значні дії в сфері кредитно-грошової політики. У той же час троє висловлювалися проти додаткового пом'якшення монетарної політики. "Частина учасників вересневого засідання відзначили, що великомасштабний викуп з ринків активів є сильним інструментом, який повинен залишатися опцією з можливістю використання в разі необхідності забезпечення більш стійкого відновлення економіки", - йдеться в документі.
На засіданні у вересні регулятор зберіг базову відсоткову ставку на рекордно низькому рівні в 0-0,25% річних. Регулятор планує тримати її на даній позначці до середини 2013 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас