Dexia планує виставити на продаж італійський Dexia Crediop — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Dexia планує виставити на продаж італійський Dexia Crediop

Казна та Політика
204
Франко-бельгійська фінансова група Dexia SA планує продати ще один свій актив в рамках реструктуризації - італійський підрозділ Dexia Crediop, повідомив агентству Reuters джерело, близьке до групи.
"Dexia Crediop виставлялася на продаж ще до недавніх подій у групі, і скоро буде знову пропонуватися до покупки (для інвесторів - прим. ред.)", - сказав співрозмовник агентства, зазначивши, що головний виконавчий директор Dexia П'єр Маріані наразі зайнятий більш терміновими питаннями.
"Проте Маріані повернеться до продажу Crediop найближчим часом", - відзначило джерело.
Франко-бельгійської групи належить 70% акцій в Dexia Crediop, італійські банки Banco Popolare, Banca Popolare di Milano і Banca Popolare dell'Emilia Romagna володіють по 10% кожний. Активи Dexia Crediop на 30 червня поточного року становили 41,913 млрд євро.
До теперішнього часу Dexia погодила продаж бельгійського і люксембурзького підрозділів. Так, 100% акцій Dexia Bank Belgium (DBB) купить уряд Бельгії за 4 млрд євро, а Dexia banque Internationale придбають інвестори, пов'язані з королівською сім'єю Катару. Крім того, ЗМІ також повідомляли, що франко-бельгійська група може виставити на продаж свій актив у Туреччині - Denizbank, і зазначали, що в його купівлі зацікавлений російський Сбербанк.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас