Топ-менеджери світових банків продовжують отримувати основну частину винагороди у вигляді бонусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-менеджери світових банків продовжують отримувати основну частину винагороди у вигляді бонусів

Валюта
520
Топ-менеджери деяких з найбільших світових банків як і раніше отримують 96% винагород у формі щорічних бонусів, пише газета Financial Times.
Рада з фінансової стабільності (Financial Stability Board, FSB) у вівторок опублікувала черговий звіт про досягнення міжнародних банків в реалізації нових практик виплати бонусів, затверджених G20 в 2009 році.
Звіт показує, що найбільші банки, включаючи Barclays, Goldman Sachs, Credit Suisse і Bank of America, в цілому дотримуються затверджені "групою двадцяти" принципи. Тим часом, дослідження FSB виявило, що саме на частку бонусів, а не зарплат як і раніше припадає переважна частина винагород топ-менеджерів банків.
Принципи, закладені G20, не вимагали від банків скорочувати частку бонусів у загальному обсязі винагород. Тим не менш, ця ідея отримала підтримку у деяких регуляторів, особливо в Європі, які впевнені, що це скоротило б стимули для банкірів брати на себе надмірні ризики.
Багато з найбільших світових банків значно збільшили зарплати менеджерів, в деяких випадках на 50-100%, щоб компенсувати їм наслідки реформ, що вимагають зокрема, щоб більш значна частка бонусів виплачувалася в акціях і протягом декількох років.
Банки відзначають, що впровадження нових принципів призвело до збільшення фіксованих витрат банків на оплату праці, що істотно погіршило їх можливості зі скорочення витрат у відповідь на погіршення ситуації на ринках і різкого падіння виручки.
Звіт FSB показує, що спроби банків "перебалансувати" винагороди між зарплатою і бонусами були сфокусовані лише на окремих сферах бізнесу і на частку бонусів як і раніше припадає "значна частина винагород топ-менеджерів значної частини банків".
Особливо значно це виявляється в США і Великобританії, показав звіт FSB.
На частку бонусів припадає близько 80-96% винагород американських банкірів і 78-93% британських банкірів.
Для країн emerging цей показник становить 38-56%, Японії - 32-46%.
Європейські банківські регулятори обговорюють питання про те, чи не варто ввести фіксований баланс між частками бонусів і зарплати у винагороді банкірів. Ця ідея обговорювалася G20 минулого року, але в кінцевому підсумку була відкинута.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас