Помічник Берлусконі: у кризі винні трейдери-наркомани — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Помічник Берлусконі: у кризі винні трейдери-наркомани

Фондовий ринок
1279
У падінні котирувань на фондових ринках винні трейдери, що вживають наркотики, зокрема кокаїн. Таку заяву зробив помічник прем'єр-міністра Італії з питань сім'ї Карло Джованарді, повідомляє The Guardian. Він пояснив, що вживання наркотиків позбавляє людей можливості схвалювати грамотні фінансові рішення.
Помічник італійського прем'єр-міністра повідомив, що найближчим часом в Італії може бути введене обов'язкове тестування на наркотики не лише для біржових трейдерів, а й для інших професій з підвищеною відповідальністю. На його думку, перевіряти на вживання заборонених речовин необхідно пілотів, політиків, професійних водіїв і поліцейських.
"Думаю, ця ідея прийнятна - інвестор не понесе свої гроші до алкоголіка, а кокаїн - майже те ж саме", - цитує видання Джованарді.
Bloomberg нагадує, що в 2010 році Джованарді заявляв про необхідність добровільного тестування на наркотики для членів італійського парламенту, які не повинні "втрачати зв'язку з реальністю".
Через різкі стрибки цін на акції біржі в Мілані неодноразово переривали свою роботу в 2011 році. Вважається, що волатильність італійських цінних паперів пов'язана з побоюваннями інвесторів щодо кредитоспроможності країни. Так, державний борг Італії перевищує 120% ВВП, що стало найбільшим показником для єврозони. 7 жовтня агентство Fitch знизило кредитний рейтинг Італії з рівня "AA-" до "A+". Оцінка була переглянута через економічну кризу, під дію якої потрапила єврозона. Раніше кредитні рейтинги Італії знизили інші агентства - Moody's і Standard & Poor's.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас