Париж: Словаччині необхідно провести повторне голосування і затвердити антикризовий план єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Париж: Словаччині необхідно провести повторне голосування і затвердити антикризовий план єврозони

Казна та Політика
259
Оскільки словацький парламент не зміг ратифікувати антикризовий план єврозони і виніс вотум недовіри уряду, Словаччині необхідно провести повторне голосування і затвердити цей план, заявив в ефірі радіостанції France Info голова МЗС Франції Ален Жюппе.
"Це погана новина, але я впевнений, що владі Словаччини вдасться організувати повторне голосування", - підкреслив Жюппе. "На цей раз ми сподіваємося на позитивний результат, оскільки нам необхідно прийняти спільні заходи, про які ми домовилися в липні і які мають ключове значення для порятунку Греції та зміцнення єврозони", - зазначив він. За словами голови французького зовнішньополітичного відомства, в Євросоюзі зараз "проводиться масштабна робота, щоб прискорити ухвалення даної програми".
Для набрання чинності антикризовий план, прийнятий на екстреному саміті 21 липня, має бути затверджений усіма державами єврозони. Одне з ключових його положень полягає у збільшенні кредитного фонду Європейського механізму фінансової стабільності (EFSF) до 440 млрд євро, а також надання йому права вести операції з суверенними облігаціями країн єврозони на вторинних ринках. Цей план покликаний, у першу чергу, врятувати економіку Греції, яка опинилася зараз на межі дефолту через свій держборг.
На даний момент Словаччина - єдина з 17 країн єврозони, яка не затвердила план.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас