Суд з розтрати газу РосУкрЕнерго перенесли на 10 днів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд з розтрати газу РосУкрЕнерго перенесли на 10 днів

Енергетика
178
Печерський районний суд Києва переніс розгляд кримінальної справи за обвинуваченням колишнього керівництва Державної митної служби в перевищенні влади при розмитненні в 2009 році 11 мільярдів кубометрів газу, що належать компанії "РосУкрЕнерго" (Швейцарія), на 20 жовтня.
Про це Українським Новинам повідомив захисник одного з підсудних, колишнього заступника начальника відділу митного оформлення № 2 Енергетичної регіональної митниці Держмитслужби Тараса Шепітька Сергій Репецький.
У ході судового засідання у вказаній справі, яке відбулося в понеділок, представники державного обвинувачення продовжили зачитувати обвинувальний висновок. На засіданні, зокрема, були присутні Шепітька і ще один підсудний, колишній голова Митниці Анатолій Макаренко.
На черговому засіданні, початок якого заплановано на 9:15, держзвинувачення продовжить зачитувати обвинувальний висновок.
Як повідомлялося, раніше засідання у справі про розтрату газу "РосУкрЕнерго" переносилося на 18 днів у зв'язку з тим, що Шепітько був прооперований.
Міжнародний арбітражний трибунал у Стокгольмі 8 червня 2010 року зобов'язав Національну акціонерну компанію "Нафтогаз України" повернути "РосУкрЕнерго" 11 мільярдів кубометрів газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі розміром 1,1 мільярда кубетров газу.
Служба безпеки України порушила кримінальну справу за обвинуваченням посадових осіб Нафтогазу і Митниці в розтраті належить компанії "РосУкрЕнерго" природного газу та його незаконного розмитнення в лютому-березні 2009 року.
Пізніше ця справа була розділена на два виробництва - відносно колишнього першого заступника голови Нафтгогаза Ігоря Діденка і щодо керівництва Митниці. 5 вересня Печерський райсуд Києва виніс вирок у справі Діденка, засудивши останнього до 3 років позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку на 3 роки. Захист Діденка не став оскаржувати це рішення в апеляційному порядку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас