ЄЦБ минулого тижня скоротив обсяг купівлі держоблігацій на 65% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ минулого тижня скоротив обсяг купівлі держоблігацій на 65%

Валюта
225
Європейський Центральний банк (ЄЦБ) за тиждень, що завершився 7 жовтня, купив держоблігації країн єврозони на суму в 2,3 млрд євро проти показника в 3,8 млрд тижнем раніше, свідчать дані банку.
При цьому загальна сума придбаних регулятором з травня 2010 року державних боргових паперів країн регіону склала 163 млрд.
Рекорд за обсягом скуповуваних ЄЦБ паперів був поставлений в травні 2010 року, коли в ході першого тижня програми з купівлі держоблігацій Європейський Центробанк купив папери на 16,5 млрд євро.
Минулого тижня глава ЄЦБ Жан-Клод Тріше оприлюднив плани банку щодо поліпшення умов кредитування в регіоні єдиної валюти. Так, європейський регулятор планує провести два беззаставних аукціони в жовтні і грудні з надання коштів строком на 12 і 14 місяців, а також відновити купівлю забезпечених облігацій.
ЄЦБ публікує дані щодо обсягу придбаних за попередній тиждень держоблігацій щопонеділка.
Регулятор почав купувати на ринку суверенні облігації європейських країн у травні 2010 року на тлі вживаних у світовому масштабі спроб запобігти колапсу єдиної європейської валюти. За його словами, для досягнення фіскального дефіциту в 2,8% Литві слід вжити додаткових заходів фіскальної консолідації, загальний обсяг яких складе 1,25% від ВВП.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас