Тріше: про сильні сторони економіки Єврозони часто забувають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: про сильні сторони економіки Єврозони часто забувають

Казна та Політика
487
Жан-Клод Тріше стояв на сцені в готелі Willard у Вашингтоні, перегорнув текст своєї підготовленої промови, і відклав її вбік.
Причина експромту у виступі президента Європейського центрального банку: бажання спростувати те, що він назвав "особливо похмурим" економічним прогнозом на попередній зустрічі, за участю колишнього міністра фінансів США Лоуренса Саммерса і головного виконавчого директор Pacific Investment Management Мохамеда Ель-Еріан.
"Загальна картина, коли ви дивитеся на єврозону в цілому дуже, дуже відрізняється від сприйняття", сказав Тріше у своєму виступі у Вашингтоні на конференції, організованій Бреттон-Вудських комітетом. З середини червня Тріше дав три виступи в США, захищаючи економіку Єврозони від критиків, які кажуть, що це пронизана лінією розлому, що загрожує єдиній валюті.
Тріше залишає свій пост 31 жовтня. Тріше сказав, що про сильні сторони єврозони занадто часто "забувають", оскільки вони сильно схожі на США, і він припускає, що грошово-кредитна і податково-бюджетна політика регіону не вірно трактується.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас