Юань показав максимальне зростання до долара з липня 2005 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юань показав максимальне зростання до долара з липня 2005 року

Валюта
541
Юань завершив торги понеділка на рекордному максимумі закриття проти долара, показавши найкраще денне зростання і додавши більше 30% до американської валюти з його знакової переоцінки у липні 2005 року.
Це сталося через те, що побоювання з приводу доларової ліквідності пом'якшилися. Трейдери говорять, що занепокоєння про брак доларів на ринку розвіялися до кінця канікул на честь Дня нації в Китаї, що тривали весь минулий тиждень.
Однак очевидно, що уряд не відмовиться від політики сильного юаня найближчим часом, кажуть учасники ринку.
Народний банк Китаю встановив центральний паритет юаню трохи нижчим, ніж до свят, підтверджуючи, що уряд буде керувати валютним курсом на своїх власних умовах.
Під час китайських канікул Сенат США відклав до наступного тижня голосування законопроекту, який стосується валютних практик Китаю, через суперечку між республіканцями і демократами з приводу внесених поправок.
Китай різко критикував цей законопроект, попереджаючи Вашингтон, що якщо він буде схвалений, це може призвести до торговельної війни між двома найбільшими світовими економіками.
У понеділок заступник міністра закордонних справ Китаю Цуй Тянькай повторив, що якщо цей законопроект стане законом, це може призвести до торговельної війни.
Але, хоча Китай і робить вигляд, що чинить опір США, які вимагають дати юаню вирости, він все ж зміцнює валюту в своєму власному темпі - щоб змінити структуру економіки, а також визнаючи важливість взаємовідносин між двома найбільшими економіками.
"Ринок занадто високо оцінив шанси на зміну політики юаня, коли долар стрімко зростав на світових ринках в кінці минулого місяця, - сказав трейдер з китайського банку. - Безліч центральних курсів, встановлених Народним банком Китаю останнім часом, дають досить вказівок на те, що політика юаня навряд чи сильно зміниться".
Юань завершив торги понеділка на рівні 6,3486 до долара, на 0,59% вище, ніж при закритті 30 вересня - в останній торговий день перед святами. Це максимальне денне зростання після стрибка на 2,1% у результаті переоцінки у липні 2005 року.
З початку року китайська валюта подорожчала на 3,79% і піднялася на 7,52% відтоді, як була "відв'язана" від долара в липні 2010 року. Протягом торгів юань досяг внутрішньоденного максимуму 6,3453.
Відтоді як юань був переоцінений на 2,1% вгору 21 липня 2005 р., він додав 30,4% до долара, включаючи переоцінку.
У понеділок Центробанк встановив центральний курс на позначці 6,3586 до долара, трохи нижче, ніж рекордно високий курс 6,3549, зафіксований 30 вересня.
Трейдери очікують, що юань продовжить рости стабільно, але повільно в найближчій перспективі, якщо не станеться ще одного світового стрибка долара, який може призвести до тимчасової зупинки переоцінки китайської валюти.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас