Банк Англії може розширити програму викупу активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії може розширити програму викупу активів

Валюта
147
Центральний банк Великобританії має в своєму розпорядженні можливості для того, щоб збільшити обсяг програми викупу активів, якщо буде потрібно підтримати зростання економіки, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на заяву члена Комітету з кредитно-грошової політики (Monetary Policy Committee) Банку Англії Мартіна Уїла.
"Існує широкий круг можливостей для подальшого кількісного пом'якшення", - заявив М. Уіл в інтерв'ю телеканалу Sky News.
При цьому він підкреслив, що дії центральних банків не можуть вирішити всіх проблем світової економіки.
"Необхідність підтримки зростання економіки протягом осені посилилася, оскільки проявилися ознаки погіршення ситуації у фінансовому секторі, - зазначив М. Уіл. - З кінця літа ми спостерігали різку негативну зміну перспектив британської економіки".
Банк Англії 6 жовтня збільшив обсяг програми викупу активів на 75 млрд фунтів стерлінгів - до 275 млрд фунтів (близько $440 млрд), що стало сюрпризом для ринків.
За словами голови банку Мервіна Кінга, розширення програми викупу активів, що востаннє проводилося лише в листопаді 2009 року, було задіяно для того, щоб не допустити найгіршої фінансової кризи за всю історію.
При цьому М. Кінг у своїй заяві не навів відмінностей між економічною і фінансовою кризою, що, за словами колишнього глави Банку Англії Ендрю Сентенса, може ввести інвесторів в оману, "представивши ситуацію в економіці з набагато більш негативного боку, ніж вона насправді є".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас