Рахункова палата: Поглиблюється комерціалізація діяльності органів державної влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата: Поглиблюється комерціалізація діяльності органів державної влади

Казна та Політика
341
Рахункова палата здійснила аналіз законності формування та ефективності використання спеціального фонду держбюджету органами державного управління у 2008-2010 роках. Колегією зроблено висновок, що в умовах хронічного дефіциту загального фонду держбюджету, який не дає можливості задовольняти потребу в коштах на виконання завдань, покладених на органи державного управління, спеціальний фонд став додатковим джерелом фінансування витрат на утримання деяких з них. Тим самим порушуються визначені Бюджетним кодексом України принципи ефективності, справедливості та неупередженості бюджетної системи, і поглиблюється комерціалізація діяльності органів державної влади, повідомляє прес-служба Рахункової палати.
У 2008-2010 роках органи державного управління отримали з різних джерел і використовували коштів спеціального фонду на суму 3,3 млрд грн. З них майже три чверті складали надходження від надання платних послуг держорганами.
Аудитори відзначили неприпустимість делегування державними органами управління владних повноважень відомчим підприємствам та організаціям, оскільки це призводить до втрат держбюджету. До того ж вартість послуг є необґрунтованою і здебільшого значно перевищує фактичні витрати, пов'язані з їх наданням.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас