Fitch не знижуватиме SFR Іспанії та Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch не знижуватиме SFR Іспанії та Італії

Казна та Політика
195
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings не буде знижувати рейтинги структурованого фінансування (structured finance ratings, SFR) Італії та Іспанії незважаючи на негативну дію з довгострокових рейтингів дефолту емітента (РДЕ) цих держав, повідомляється в прес-релізі Fitch.
У п'ятницю агентство знизило рейтинг Іспанії на два щаблі - до "AA-" з "AA+", Італії - на один ступінь, до "A+" з "AA-". Рейтингові дії по відношенню до обох країн були зроблені на тлі посилення кризи суверенних боргів в зоні єдиної європейської валюти.
Fitch відзначає, що знизило рейтинги Італії та Іспанії з урахуванням критеріїв з них і подальших негативних дій з рейтингів структурованого фінансування не планує. Водночас, агентство продовжує випробовувати побоювання щодо динаміки сектора нерухомості Іспанії. "Наразі ми відстежуємо обсяги позик для придбання нерухомості та вартість виставленого на продаж житла з тим, щоб включити в огляд за рейтингами країни останні дані", - заявив директор з рейтингів структурованого фінансування Іспанії Хуан Гарсія (Juan Garcia).
Агентство підкреслює, що РДЕ Іспанії на рівні "АА-" не перешкоджає підвищенню рейтингів SFR до рівня "ААА" у випадку, якщо державою будуть досягнуті відповідні такому рівню показники.
Що стосується Італії, то, з урахуванням посилення рейтингових критеріїв і прогнозів щодо розвитку економіки цієї країни, "Fitch наразі аналізує фактори, які потенційно можуть сприяти погіршенню економічної ситуації", - наводяться в прес-релізі агентства слова директора рейтингами структурованого фінансування Італії Мікеле Кунео (Michele Cuneo).
Схвалюючи рішення про зниження рейтингу Іспанії, агентство відзначило збільшення ризиків для процесу бюджетної консолідації в країні через показники бюджету деяких регіонів, а також погіршення середньострокових прогнозів щодо зростання економіки. Щодо Італії агентство заявило, що бюджетна позиція країни дещо краща, ніж в деяких європейських країн, проте необхідна корективи для стабілізації та поступового скорочення показника держборгу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас