Злодій знищив і викинув картини Пікассо і Матісса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Злодій знищив і викинув картини Пікассо і Матісса

Кримінал
111
Під час надання свідчень, один із співучасників крадіжки картин з паризького Музею сучасного мистецтва заявив, що він знищив і викинув викрадені полотна.
Французька газета Le Journal du Dimanche, посилаючись на джерела в поліції, пише, що картини Пікассо і Матісса, вкрадені з музею в травні, могли бути знищені одним з передбачуваних співучасників злочину, пише Lenta.ru.
Як повідомляється, у крадіжці брали участь троє чоловіків - 43-річний серб Вреджан Т. на прізвисько "людина-павук", і двоє його спільників, зараз вони перебувають у поліції. В поліції стверджують, що один зі співучасників, 34-річний годинникар на ім'я Джонатан Б., зізнався, що після арешту своїх спільників "запанікував, знищив картини і викинув їх у сміттєвий бак". Газета зазначає, що поліція скептично поставилася до заяви Джонатана, повністю подібний варіант розвитку подій не відкидається.
Видання пише також, що за словами Вреждана Т., він спочатку планував вкрасти тільки картину Леже, яку йому замовив один арт-дилер, однак виявивши, що сигналізація не працює, він вирішив, користуючись нагодою, взяти ще декілька робіт. Найкрасивішою з них злодій назвав "Жінку з віялом" пензля Амадео Модільяні.
Нагадаємо, в ніч з 19 на 20 травня 2011 року з паризького Музею сучасного мистецтва були винесені п'ять полотен загальною вартістю в 100 млн. євро. Так, були викрадені картини Пабло Пікассо "Голуб із зеленим горошком", "Пастораль" Анрі Матісса, "Жінка з віялом" Амадео Модільяні, "Олива поблизу Естака" Жоржа Брака і "Натюрморт з підсвічниками" Фернана Леже. Поліція вважає, що крадіжка була здійснена на замовлення приватних колекціонерів, оскільки продати ці полотна на відкритому ринку неможливо.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас