Рада директорів Dexia схвалила часткову націоналізацію банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада директорів Dexia схвалила часткову націоналізацію банку

Казна та Політика
259
Рада директорів франко-бельгійського банку Dexia SA у понеділок схвалила проект порятунку компанії, включаючи виділення його бельгійських активів, Dexia Banque Belgique, і їх продаж уряду Бельгії за 4 млрд євро і 10-річні державні гарантії нових запозичень банку на суму до 90 млрд євро, йдеться в повідомленні Dexia.
Бельгія надасть 60,5% держгарантій, Франція - 36,5%, Люксембург - 3%. При необхідності термін надання гарантій може бути продовжений понад заявлених 10 років.
За даними Dexia, виходячи зі стану фінансів на 30 червня продаж бельгійського підрозділу зменшить балансову вартість активів групи на 55 млрд євро, потреби в короткостроковому фінансуванні - на 14 млрд євро і призведе до чистого збитку близько 3,8 млрд євро.
Dexia також підтвердила інформацію про переговори з банківським підрозділом французької пошти (La Banque Postale) і французьким держбанком Caisse des Depots et Consignations про створення спільного підприємства, яке займеться фінансуванням органів місцевого самоврядування у Франції. Також тривають переговори про продаж бізнесу Dexia в Люксембурзі.
Група Dexia була утворена в 1996 році в результаті злиття двох європейських банків: Credit Communal de Belgique, заснованого в 1860 р., і Credit Local de France, заснованого в 1987 році. На сьогодні в фінкомпанії працюють 35 тис. осіб. Кількість її клієнтів (юридичних і фізичних осіб) в Бельгії, Люксембурзі та Туреччині перевищує 8 млн, крім того, Dexia - один з найбільших гравців на ринку з обслуговування органів місцевого самоврядування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас