Депутат: Верховна Рада не підвищить мінімальну зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат: Верховна Рада не підвищить мінімальну зарплату

Казна та Політика
501
На підвищення прожиткового мінімуму, мінімальних зарплат і пенсій необхідно 12 млрд грн. На думку депутата від партії "БЮТ - Батьківщина" Андрія Павловського, малоймовірно, що більшість депутатів підтримають законопроект про підвищення мінімальної зарплати.
У нас фактичний прожитковий мінімум за даними того ж Міністерства соціальної політики становить 1078 грн. Крім того, як відомо, на сьогодні мінімальна зарплата становить трохи більше 900 гривень. Таким чином, в Україні мінімальна зарплата не виконує мотивуючої функції", - зазначив Павловський.
"Тому ми в законопроекті запропонували вже з 1 жовтня збільшити розмір мінімальної зарплати на величину реальної інфляції", - заявив депутат, додавши, що документ був підтриманий всіма членами профільного комітету, повідомляє УНН.
За його словами, підвищення соціальних стандартів можна буде профінансувати за рахунок коштів від приватизації "Укртелекому" (10 млрд грн) і скорочення витрат на фінансування державного апарату.
"У нас витрати на утримання бюрократів становлять близько 16 мільярдів гривень, що перевищує витрати на всі програми підтримки знедолених і незахищених людей", - підкреслив парламентарій.
Разом з тим, Павловський не вірить, що більшість депутатів підтримають законопроект про підвищення мінімальної зарплати.
"У нас завжди є гроші тільки на себе коханих... В умовах диктатури капіталу проходження даного законопроекту через Раду малоймовірно", - додав він.
Нагадаємо, цього тижня комітет з питань соцполітики підтримав законопроект Андрія Павловського про підвищення заробітної плати. У документі, зокрема, пропонується підвищити мінімальну пенсію до 1254 грн, а мінімальну зарплату до 1576 грн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас