Французькі банки спростували повідомлення про плани залучити 11 млрд євро допкапіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французькі банки спростували повідомлення про плани залучити 11 млрд євро допкапіталу

Валюта
181
Найбільші за ринковою вартістю банки Франції BNP Paribas і Societe Generale (SocGen) спростували повідомлення місцевої преси про їхні наміри залучити до 11 млрд євро на двох в рамках загальноєвропейського плану рекапіталізації банків. Співробітниця прес-служби BNP заявила, що банк розраховує виконати вимоги нового пакету фінансових нормативів "Базель III", не вдаючись до додаткового капіталу. У прес-службі SocGen виступили з аналогічною заявою, передає Reuters.
Раніше сьогодні французькі ЗМІ повідомили без посилання на джерела, що BNP Paribas і SocGen можуть залучити 7 і 3-4 млрд євро відповідно в рамках європейського плану допомоги банківському сектору, який сьогодні обговорять лідери Франції та Німеччини Ніколя Саркозі та Ангела Меркель. Пріоритетними джерелами фінансування будуть заявлені приватні ринки капіталу, проте європейські уряди будуть готові самі викупити нові акції банків у разі недовіри з боку приватних інвесторів.
Напередодні міністр фінансів Ірландії Майкл Нунан оцінив потреби європейських банків у допкапіталі більш ніж в 100 млрд євро, а Міжнародний валютний фонд раніше заявив, що банкам Старого світу може знадобитися до 200 млрд євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас