Присяжнюк: Обсяги експорту української сільгосппродукції в ЄС збільшуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Присяжнюк: Обсяги експорту української сільгосппродукції в ЄС збільшуються

Аграрний ринок
328
Щорічно обсяги експорту вітчизняної сільгосппродукції в країни Європейського Союзу збільшуються. Про це під час виступу на Міжнародному Чорноморському економічному форумі заявив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк, передає прес-служба міністерства.
"Український аграрний сектор має великі експортні можливості. Це, можливо, єдина галузь економіки, яка має позитивне сальдо зовнішньої торгівлі. Тому ми повинні працювати над розбудовою іміджу України як надійного гравця на зовнішніх ринках" - зазначив міністр.
"Сьогодні "традиційними" для України вважаються ринки Російської Федерації та країн СНД. Однак протягом останніх років українська сільгосппродукція дедалі частіше з'являється на європейських ринках. Запевняю, що українська сільськогосподарська продукція на ринках ЄС є достатньо конкурентоспроможною", - зазначив Присяжнюк.
Разом з тим, він повідомив, що сьогодні Україна проводить активну роботу щодо освоєння аграрних ринків країн, населення яких за останнє десятиліття активно зростає. Це азіатські країни (В'єтнам, Бангладеш, Китай), також Пакистан, Індія та країни екваторіальної Африки.
"Якщо говорити про країни Чорноморського басейну, зазначу, що найбільшим торговельним партнером України є Російська Федерація. Цього року її частка склала понад 15 відсотків від загального товарообороту. Туреччина є другою країною за обсягом товарообороту сільськогосподарської продукції. Її частка склала 7, 3 відсотки. Частка Грузії - 2,3 відсотка, Румунії - 0,5 відсотка, Болгарії, - 0,2 відсотка", - додав Присяжнюк.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас