Обама знову настійно рекомендував республіканцям схвалити закон про боротьбу з безробіттям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама знову настійно рекомендував республіканцям схвалити закон про боротьбу з безробіттям

Казна та Політика
164
Президент США Барак Обама настійно рекомендував республіканцям в сенаті схвалити закон про боротьбу з безробіттям, запропонований главою Білого дому, передає Reuters.
Обама попередив, що якщо вони заблокують його ініціативу, то їм доведеться нести відповідь перед американським народом, якому цей закон потрібен як гарантії від другого витка рецесії.
"Закон про боротьбу з безробіттям покликаний убезпечити жителів США в умовах нового економічного спаду", - заявив Президент в щотижневому зверненні в Конгресі США. "Якщо законопроект провалиться, американці будуть мати повне право знати, що конкретно не влаштувало в ньому республіканців", - зазначив Обама.
У свою чергу республіканці, які вважають, що Президент найбільше зацікавлений у збереженні свого робочого місця на прийдешніх виборах в 2012 р., називають його ініціативу "безперспективною". "У запропонованому законопроекті ми бачимо лише повторення старих невдалих ідей, підкріплених значним зростанням податків", - заявив республіканець Джон Тьюн.
Якщо голосування в Сенаті щодо законопроекту Обами, заплановане на наступний тиждень, обернеться невдачею, демократам доведеться шукати обхідні шляхи для здійснення ініціатив Президента.
Нагадаємо, 8 вересня ц.р. глава Білого дому виступив з ініціативою про прийняття плану обсягом в 447 млрд дол.. зі скорочення безробіття в США, яка на даний момент тримається на рівні 9,1%. Законопроект включає в себе пропозиції щодо зниження податків для малого бізнесу та розвитку інфраструктури, а також підтримки соціального сектора.
Як уже заявляв Обама, подібний закон не призведе до збільшення бюджетного дефіциту, але заручитися підтримкою опозиції йому поки також не вдається.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас