Представник Греції в МВФ: Республіці буде потрібно або більше кредитів, або більше боргових списань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представник Греції в МВФ: Республіці буде потрібно або більше кредитів, або більше боргових списань

Казна та Політика
164
Греції, яка стоїть на межі дефолту, потрібен більший обсяг рятівних кредитів або більший обсяг боргових списань у зв'язку з глибшою, ніж прогнозувалося, рецесією в економіці республіки. Таку думку в інтерв'ю місцевим ЗМІ озвучив представник Греції в Міжнародному валютному фонді - одному з головних кредиторів країни - Панагіотіс Румеліотіс, передає Reuters.
"Потреби Греції в запозиченнях зросли, головним чином за рахунок більш глибокого економічного спаду і результатів участі незалежних інвесторів у програмі скупки держоблігацій країни", - заявив він.
У 2009 р. Греція опинилася перед лицем найбільшої фінансової кризи через надзвичайно високі борги Афін перед урядами інших країн. У травні 2010 р. Міжнародний валютний фонд (МВФ) і Євросоюз виділили грецькій владі кредитну лінію в розмірі 110 млрд євро. Однак 21 липня липні 2011 р. на екстреному саміті єврозони було прийнято рішення про надання Греції другого пакета фінансової допомоги понад чинну програму. Лідери єврозони домовилися, що Євросоюз і МВФ нададуть Афінам додаткове фінансування в розмірі 109 млрд євро. Участь приватних фінансових інститутів у порятунку Греції буде реалізовано через обмін існуючих облігацій на нові 30-річні і 15-річні облігації, причому банки погодилися на втрату близько 21% чистої поточної вартості їхніх паперів.
"Відсутні кошти можуть бути залучені або за рахунок збільшення схваленої 21 липня програми, або за допомогою реструктуризації заборгованості перед приватними інвесторами", - додав Румеліотіс.
МВФ виступає за другий варіант, який передбачає списання більшої частини боргів за держоблігаціями або продовження термінів їх погашення, сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас