Експерт: Розростання кризи в єврозоні призведе до скорочення українського експорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Розростання кризи в єврозоні призведе до скорочення українського експорту

Казна та Політика
188
Якщо дефолт Греції призведе до розростання боргової кризи в Італії, Іспанії і навіть Франції, то експорт України в країни цього регіону скоротиться.
Про це на прес-конференції заявив аналітик Forex Club в Білорусії Валерій Полховський, передає кореспондент РБК-Україна.
"Якщо дефолт Греції призведе до розростання боргової кризи в Італії, Іспанії і навіть Франції, а коштів Європейського фонду фінансової стабільності на купівлю облігацій країн єврозони буде недостатньо, то нафта на світовому ринку значно подешевшає. Це, в свою чергу, призведе до більш суттєвого сповільнення зростання економіки СНД і скорочення українського експорту до країн ЄС. Темпи зростання ВВП єврозони в наступному році на тлі боргових проблем периферійних країн регіону можуть виявитися нижчими від рівня поточного року (1,4-1,5%). Відповідно, істотного зростання експорту з України в цей регіон, у порівнянні з 2011 р., очікувати не варто", - зазначив Полховський.
За його словами, експорт України в азіатські країни більш стабільний, в порівнянні з експортом в СНД і Європи, незважаючи на серйозні труднощі з доступом до цього ринку. "Очікується, що темпи економічного зростання країн Азії залишаться стабільними, як до кінця поточного, так і в наступному році, і попит на українську продукцію з боку цього регіону збережеться. Експорт вітчизняних товарів у країни СНД з січня по липень поточного року склав 37,7 % від всього експорту, єврозону - 29,23%, Азію - 24,75%", - сказав аналітик.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас