Уряд Греції реформує систему оплати праці держслужбовців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Греції реформує систему оплати праці держслужбовців

Казна та Політика
160
Уряд Греції вніс в четвер у парламент законопроект, згідно з яким система оплати праці держслужбовців буде докорінно реформована.
Греція залежить від кредитів ЄС і МВФ при виплаті 350-мільярдного державного боргу, а також зарплат і пенсій і реалізує жорсткі скорочення витрат.
Новий законопроект стосується сотень тисяч держслужбовців, він впорядковує виплату зарплат і одночасно знижує доходи переважної більшості працівників.
Зокрема, вводиться єдина сітка оплати праці в держсекторі і скасовуються численні доплати до окладів. Деякі особливо високооплачувані чиновники втратять до половини своїх сумарних доходів. Раніше Греція піддавалася критиці за непрозору і заплутану систему надбавок до зарплат, коли працівники отримували додаткові гроші за продуктивність, за додаткові навички, а також за дії, за які в інших країнах не прийнято винагороджувати окремо, - наприклад, за появу на роботі вчасно.
Єдина сітка оплати праці передбачає невелике підвищення зарплат для найбільш низькооплачуваних співробітників держсектора - приблизно на 7%. Мінімальний оклад визначено в 780 євро.
Також законопроект передбачає можливість відправки держслужбовців передпенсійного віку в "робочий резерв" з різким скороченням зарплати, але зі збереженням пенсії і страховки.
За межами примусового "робочого резерву" поки що залишаться вчителі, лікарі, батьки дітей-інвалідів, працівники в'язниць, керівний склад МЗС, поліція і армія, пожежна охорона, низка найбільш високопоставлених держслужбовців, а також клірики не відокремленої від держави Елладської православної церкви, які також є державними працівниками і отримують зарплату з бюджету.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас