Чавес: Російсько-Венесуельський банк запрацює по всьому світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чавес: Російсько-Венесуельський банк запрацює по всьому світу

Казна та Політика
356
Спільний Російсько-Венесуельський банк зможе вести свою діяльність по всьому світу. Про це, як передає РІА Новини, заявив у четвер президент Венесуели Уго Чавес за підсумками зустрічі в Каракасі з російською делегацією на чолі з віце-прем'єром Ігорем Сєчіним.
"Банк вже існує, і зараз буде підписано угоду про збільшення його капіталу до 4 мільярдів доларів", - цитує Чавеса венесуельське агентство AVN.
Росія і Венесуела підписали угоду про створення спільного банку на базі Єврофінанс Моснарбанку в середині 2009 року. За даними ЗМІ, банк створювався насамперед для потреб ФГУП "Рособоронекспорт", оскільки Венесуела є найбільшим в Латинській Америці покупцем російської зброї і другим у світі після Індії. Пакетами в 25% плюс одну акцію банку володіють Газпромбанк і група ВТБ, у власності венесуельського Fondo De Desarrollo Nacional (Фонд національного розвитку) - 50% мінус дві акції.
За словами лідера Венесуели, робота банку дозволить серйозно диверсифікувати економічну та фінансову взаємодію між двома країнами. Зараз представництва банку вже є в Москві, Каракасі та Пекіні.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас