Обама: Економіка США цього року з низки причин знову похитнулася — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама: Економіка США цього року з низки причин знову похитнулася

Казна та Політика
356
Президент США Барак Обама визнав, що економіка США цього року знову похитнулася з низки причин.
"Наша економіка потребує термінового електрошоку. Проблеми в Європі можуть мати досить реальні наслідки для нашої економіки, причому в момент, коли вона і так дуже тендітна. (...) Люди були налаштовані більш оптимістично на початку цього року. (...) Але потім через події в Лівії зросли ціни на нафтопродукти, що змусило сильно понервувати покупців і бізнес, ми у Вашингтоні не допомогли ситуації виправитися, коли вели дебати щодо підвищення стелі держборгу, боротьбу, яка була нікому не потрібна. (...) Якщо взяти все це в комплексі, немає ніяких сумнівів, що економіка наша зараз слабша, ніж була на початку року", - сказав Обама на прес-конференції в четвер.
За його словами, будь-який економіст, який буде оцінювати ситуацію, скаже, що для її виправлення необхідно стимулювати купівельний попит, підтримувати малий бізнес та боротися з безробіттям.
"Всі ці завдання здійснює законопроект щодо боротьби з безробіттям", - підкреслив президент США.
Він знову закликав конгрес підтримати законопроект і в черговий раз висловив подив у зв'язку з тим, що республіканці не хочуть підтримати такі заходи, як збереження податкових пільг для середнього класу і малого бізнесу.
Обама 8 вересня оприлюднив новий план боротьби з безробіттям, підтримки малого бізнесу та стимулювання національної економіки. Документ, загальний обсяг якого в грошовому вираженні становить 447 млрд доларів, передбачає скорочення податкового навантаження на підприємства малого бізнесу, підтримку безробітних та фінансування модернізації інфраструктури. Обама, представляючи план, зазначив, що його реалізація не спричинить збільшення бюджетного дефіциту, а також попросив парламентаріїв прийняти закон без скорочень і якомога швидше.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас