Масштаби корупції в Криму можна порівняти з бюджетом автономії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Масштаби корупції в Криму можна порівняти з бюджетом автономії

Казна та Політика
182
Масштаби корупції в Криму порівнянні з республіканським бюджетом. Про це заявив спікер Верховної ради АРК Володимир Константинов на засіданні президії кримського парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.
За даними голови ВР Криму, корупційні злочини завдали збитків у 50 млн грн. Спікер також повідомив, що в результаті незаконного виділення землі в заповідній зоні Криму державі завдано збитків більш ніж на 200 млн грн: ця сума в півтора рази перевищує всі асигнування, що виділяються з республіканського бюджету на розвиток культури. "Корупція - це проблема, яка заважає приходу інвесторів у Крим... Інвестор поставлений в умови, коли левова частка доходів йде на покриття хабарів", - додав Константинов.
У зв'язку з цим він виступив з ініціативою щодо створення тимчасової комісії з питань запобігання та протидії корупції, яка буде сформована на пропорційній основі за участю представників усіх фракцій парламенту автономії. До завдань комісії входитимуть "участь у попередженні, виявленні, припиненні корупційних правопорушень; відновлення порушених прав фізичних та юридичних осіб; правове просвітництво населення" і т.д. Склад комісії буде затверджено на наступному пленарному засіданні ВР АРК.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас