Клюєв: В Україні виробляється лише 80% техніки для АПК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: В Україні виробляється лише 80% техніки для АПК

Аграрний ринок
309
В Україні виробляється лише близько 80% номенклатурної потреби, необхідної для виконання всіх технологічних процесів в АПК. Про це повідомив перший віце-прем'єр міністр-міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр" від 6 жовтня 2011 р.
"Поки що в Україні виробляється лише близько 80% номенклатурної потреби, необхідної для виконання всіх технологічних процесів в АПК. Інакше кажучи, 20% найменувань техніки взагалі не виробляються в нашій країні. Тому підприємства галузі постійно намагаються розширювати лінійки найменувань власної продукції. Відповідно, вони мають паралельно з підвищенням її якості нарощувати виробничі потужності, створювати мережі власних сервіс-центрів", - пояснив міністр.
За словами Клюєва, сьогодні обговорюється декілька ідей щодо регулювання імпорту.
"Перш за все мова йде про пропозицію щодо введення ввізного мита на вживану імпортну техніку для АПК. Поки остаточного рішення не прийнято, але проблема існує - приблизно половина техніки, що ввозиться, була у використанні, більше половини комбайнів і тракторів, які використовують наші аграрії, відпрацювали понад 20 років. Брак належного технічного сервісу призводить до підвищення витрат, адже комбайни і трактори в Україну до сьогодні завозили із понад трьох десятків країн. Серед пропозицій - використовувати державні кошти для підтримки придбання техніки та обладнання виключно вітчизняного виробництва", - зазначив Клюєв.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас