Німеччина готова рекапіталізувати свої банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина готова рекапіталізувати свої банки

Валюта
463
Уряд Німеччини готовий рекапіталізувати свої банки, якщо це буде необхідно, заявила в середу німецький канцлер Ангела Меркель. "Я думаю, це важливо, раз існує загальна думка, що банки недостатньо капіталізовані для поточної ринкової ситуації", - сказала канцлер на прес-конференції в Брюсселі з главою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу.
"Німецький уряд, як міністр фінансів вже чітко дав зрозуміти в останні два дні, готовий вжити заходів для подібної капіталізації банків, якщо це необхідно", - сказала Меркель.
Міністри фінансів країн єврозони домовилися захистити свої банки, на тлі зростання сумнівів в тому, що запланована друга програма допомоги Греції буде реалізована.
Меркель також заявила, що Греція повинна залишитися у складі зони євро і отримати "можливість стати на ноги". Тому важливо, щоб усі країни єврозони схвалили зміцнення Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF), як це зробила Німеччина. "Я сподіваюся, що, звичайно, всі держави-члени єврозони схвалять зміцнення фонду стабільності. Я думаю, це буде дуже важливим сигналом для міжнародних фінансових ринків", - сказала Меркель.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас