Moody's знизило рейтинги великих італійських банків та компаній слідом за зниженням суверенного рейтингу країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's знизило рейтинги великих італійських банків та компаній слідом за зниженням суверенного рейтингу країни

Казна та Політика
343
Moody's знизило рейтинги великих італійських банків та компаній слідом за зниженням суверенного рейтингу країни.
Міжнародне рейтинговою агентство Moody's знизило рейтинги великих італійських банків слідом за рішенням про зниження довгострокового суверенного рейтингу країни з рівня Аа2 до А2, передає Reuters.
Так, були знижені довгострокові рейтинги за борговими зобов'язаннями і за депозитами таких великих фінансових організацій, як UniCredit (з Аа3 до А2) і Intesa (аналогічно з Аа3 до А2). Ряд інших італійських банків також зазнав пониження рейтингу на рівень від одного до трьох ступенів. Варто відзначити, що в більшості випадків прогнози із рейтингів - "негативні".
Крім того, під удар потрапили деякі державні компанії, включаючи нафтогазову Eni, енергетичні Enel і Terna, а також оборонну Finmeccanica.
Нагадаємо, 5 жовтня ц.р. Moody's знизило довгостроковий рейтинг державних облігацій Італії з рівня Аа2 до А2. Прогноз із рейтингу - "негативний". Основними причинами зниження рейтингу названі: підвищення ризиків країн єврозони через високі обсяги національних боргових зобов'язань і пов'язана з цим втрата довіри кредиторів та інвесторів. Крім того, двома тижнями раніше агентство Standard and Poor's (S&P) знизило суверенний кредитний рейтинг Італії на один щабель - з A+ до А.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас