МВФ: Другий пакет допомоги Греції потрібно переглянути — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Другий пакет допомоги Греції потрібно переглянути

Казна та Політика
465
Програма надання другого пакету фінансової допомоги Греції має бути переглянута через погіршення економічної ситуації та сповільнення темпів проведення реформ в країні. Таку заяву, як повідомляє агентство Associated Press, зробив директор МВФ по Європі Антоніо Борхес.
"Оцінка пакету допомоги в 109 мільярдів євро, зроблена в липні, заснована на припущеннях, які відтоді змінилися", - сказав Борхес.
Він зазначив, що втрати власників грецького боргу в разі перегляду програми не обов'язково збільшаться.
Греція не вкладається в жорсткий план бюджетної консолідації, в обмін на яку вона в травні 2010 року отримала фінансову допомогу від ЄС, ЄЦБ і МВФ у розмірі 110 млрд євро. Більше того, цього року країні, щоб уникнути дефолту, потрібен другий пакет допомоги. Цей план був розроблений 21 липня 2011 і передбачає, що країни єврозони і МВФ виділять Греції ще 109 млрд євро. Незважаючи на те що другий пакет фіндопомоги був схвалений главами держав єврозони, програма не може набрати чинності без окремі рішення парламентів країн, що входять до зони євро.
На поточному тижні стало відомо, що Греція прийме додаткові заходи економії в 2011 і 2012 роках на 6,6 млрд євро. При цьому проект бюджету країни передбачає перегляд дефіциту в 2011 році до 8,5% ВВП з 7,6% через рецесію, яка виявилася набагато глибшою, ніж передбачалося.
Раніше Борхес заявив, що МВФ впевнений в отриманні Грецією шостого траншу кредиту в розмірі 8 млрд євро, без якого країна змушена буде оголосити дефолт в найближчі тижні.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас